"استرس"، "مصرف زیاد الکل"، کمبود پروتئین" و "عدم جذب چربی به اندازه کافی"، چهار عامل گرسنگی کاذب
- توضیحات
- نوشته شده توسط Super User
- دسته: blog
- بازدید: 364

"استرس"، "مصرف زیاد الکل"، کمبود پروتئین" و "عدم جذب چربی به اندازه کافی"، چهار عامل گرسنگی کاذب، به اعتقاد دکتر مگی مون، متخصص تغذیه در نیویورک و موسس مرکز خوردن روزانه و سلامت، گرسنگی در واقع نیاز فیزیولوژیک انسان به کالری، آب و نمک است و ناشی از تلفیق عوامل متعددی از جمله برنامهی غذایی، هورمونهای اشتها و برخی عوامل روانی از قبیل استرس است. در این مقاله قصد داریم به بررسی چهار عامل گرسنگی کاذب یعنی "استرس"، "نوشیدن الکل"، "کمبود پروتئین" و "عدم جذب چربی کافی" بپردازیم.
استرس
آیا کسی را میشناسید که پس از یک روز کاری پر اضطراب یا شکست عاطفی، هوس یک نوشیدنی به سرش نزند؟ اما بدانید که استرس مخفیانه، ولع شما نسبت به غذا را افزایش میدهد. رومسی معتقد است هنگامی که تحت فشار روحی قرر دارید، سیستم بدنی شما ترشح هورمونهای استرس یعنی آدرنالین و کورتیزول را افزایش میدهند. ترشح بیش از حد این هورمونها سیستم بدنی را گمراه کرده و تصور میکند مورد تاخت و تاز واقع شده و به انرژی نیاز دارد، بنابراین اشتهای شما فزونی مییابد. دکتر مون بر این باور است که استرس در عین حال موجب کاهش ترشح سرتونین در مغز میشود و همین امر عامل گرسنگی کاذب میگردد. برای مقابله با استرس بیشتر از پیش سری به کلاس یوگا بزنید یا موسیقیهای آرامشبخش را امتحان کنید.
مصرف زیاد الکل
مون معتقد است نوشیدن الکل درست پیش از وعدهی شام موجب تحریک اشتها شده و فرد حتی با شکم پر نیز احساس گرسنگی مینماید. در یکی از مطالعاتی که در مجلهی اشتها به چاپ رسید آمده است که پس از نوشیدن الکل احتمال مصرف غذاهای پرکالری افزایش مییابد. از آنجایی که الکل آب بدن را کم میکند، این کم آبی شما را فریب داده و به جای تشنگی تصور میکنید که گرسنهاید.
کمبود پروتئین
شاید کمی افراطی به نظر برسد اما غالبا بشقاب خود را با غذاهای مانند پروتئینهای کمچرب و چربیهای سالم پر کنید تا ولع و اشتهای خود را فرو بنشانید. رومسی معتقد است نه تنها پروتئینها در معده میمانند و حس سیری را تقویت میکنند، بلکه اثبات شده است که از تاثیرات سرکوب کنندگی اشتها برخوردارند. روزانه حداقل ۴۶ گرم پروتئین مصرف کنید که میزان توصیه شده برای زنان بین ۱۹ تا ۷۰ گرم و برای مردان ۵۶ گرم در روز است. برترین منابع پروتئین عبارتند از: ماست یونانی، تخممرغ، گوشت کمچرب و غلات کامل.
عدم جذب چربی به اندازه کافی
درست همانند پروتئینها، چربیهای اشباع نشده نیز با حس سیری مرتبطند. رومسی میگوید، هنگامی که پس از صرف یک وعدهی غذایی احساس سیری میکنید، احتمالا تا کاملا گرسنه نشدهاید به سمت غذا کشیده نمیشوید و به ندای درون خود مبنی بر گرسنه بودن خوب گوش میدهید. چربیهای مفید که متضمن سلامت قلب و تقویت کنندهی مغز هستند را در قالب روغن، آجیل و مغزها و آوکادو به وعدههای غذایی خود بیافزائید. متخصصان پیشنهاد میکنند که افراد بالغ جذب چربی را به ۲۰ تا ۳۵٪ از کالری روزانهی خود محدود نمایند.